Sanne Rasmussen

Mennesker på caféer med deres laptops og mobiltelefoner, opslugt i deres egne små cirkler.

Vi lever i en verden, hvor vi er meget online. Vi dokumentere vores lykkelige liv på de sociale medier og alligevel føler rigtig mange sig ensomme og alene. I den måde, at leve på har Sanne Rasmussen fundet sin inspiration til sine hverdagsbilleder.

Sanne fandt en ny vej i livet. Kunsten greb hende og blev hendes vej, hvilket har beriget hendes liv på en fantastisk nærværende måde, hvor hun har fundet sin egen melodi i formen, farven, kompositionen, motivet, fortællingen og i det maleriske udtryk. Man kan ane en sammenhæng mellem Sannes egen historie og liv og de mennesker hun portrættere og hvis liv hun skildre på lærredet. Hun skaber et rum for refleksion og fordybelse og til at opleve en mening omkring livet.

Byens liv folder sig ud for hende og den giver hende så mange oplevelser, hun bare må male og fortolke. Hun skaber en genkendelig virkelighed med en fornyet og forfriskende opmærksomhed. Billedsproget er spændende og interessant og viser en engageret kunstner, der forstår at skabe balance i det udtrykte og som med opmærksom betragtning af de nære omgivelser lader sig inspirere ud fra en observation, af mennesker i en metropolisk verden. Sanne Rasmussen har sans for kompositioner og fortælling og det mærkes tydeligt, at hun nyder fordybelsen i maleriet.
Formen er strammet op og mødes med afrundede og harmoniske farver, hvilket giver en ro og orden på billedfladen, og åbner op for et fuldstændigt fokus på de enkle hovedelementer i motiverne. Skarphed og akkuratesse, kolliderer med sanseligheden og dynamikken i maleriet.

Sannes persongalleri optræder i flere af udtrykkene, distanceret for os, når de er malet med ansigtet skjult eller med rygvendt positur, men det gør dem bestemt ikke uinteressante. Tværtimod skærpes vores opmærksomhed omkring dem på en anden måde og vores nysgerrighed pirres. Kontraster forbindes mellem livsnydelse og melankoli og der ligger en styrke og en helt speciel atmosfære gemt mellem linjerne og formerne. Hendes motivverden kræver noget af beskueren og det er på mange måder en sanselig og tankevækkende oplevelse at tage del i Sanne Rasmussens skildring af livet i hverdagsglimt.

 

Kontakt

Fyrvej 40 - 9990 Skagen
Tlf. +45 29 78 49 81
Mail: kirstenlind@os.dk

Sociale medier

Design & udvikling: Norsite
instagramfacebook-official