Lars Ibsen

Om Lars Ibsen

”Lars Ibsens krukker og kuber er strengt orkestrerede. Formsproget er enkelt.

Glaceringen er ind imellem anonym for at give plads til grafiske linier og mønstre, der folder sig harmonisk om og på krukken eller kuben. Der eksperimenteres med rakuteknik og stentøj i de spændende brugsgenstande, som samtidig også er skulpturelle og glimtvis kan indeholde både en lidt fræk farve og et forenklet fuglespor”
Lise Barsøe, Kunstavisen 05/21
Se mere på www.ibsenkeramik.dk

Som arkitekt har jeg altid interesseret mig for design og formgivning. Og i mit arbejde med keramikken kan jeg frit eksperimentere med farver, overflade, æstetik og udtryk, og det er ofte i eksperimentet, jeg finder ny inspiration.

Siden jeg for godt 30 år siden begyndte at arbejde med leret har jeg løbende uddannet mig på flere kurser på bl.a. Aarhus Kunstakademi og deltaget i flere inspirerende fællesskaber og samarbejder med andre keramikere og pottemagere. Derudover henter jeg ofte inspiration hos billedkunstnere og skulptører og også i musikken.
De sidste 15 - 16 år har jeg kunnet koncentrere mig mere professionelt om keramikken, og det har givet plads til at udvikle mit udtryk i mine keramiske arbejder.

Jeg arbejder mest med unika skåle, kuber og lågkrukker i stentøj, og i de senere år har jeg også arbejdet med raku-teknik.

Jeg anvender flere forskellige lertyper og næsten altid begitning, som er ler, der er indfarvet med oxyder og lerfarver.
Jeg bruger til gengæld meget få glasurer – et par farvede og ellers få transparente matte og blanke glasurer, og så bruger jeg ofte ren aske eller sod som glasur.

De senere år har jeg haft en omfattende udstillingsvirksomhed i Danmark - på censurerede udstillinger, gallerier, udstillingssteder og hos kunstforeninger, og det er en stor fornøjelse at møde publikum der og få reaktioner på mine ting.

Se mere på  www.ibsenkeramik.dk.

Kontakt

Fyrvej 40 - 9990 Skagen
Tlf. +45 9844 2288
Mail: kirstenlind@os.dk

Sociale medier

Design & udvikling: Norsite
instagramfacebook-official