Janusz Tyrpak

Janusz Tyrpak er født i Polen.
Uddannet på Kunst Akademi i Krakow, Polen.

Bosat i Danmark siden 1990.
Som 30-årig debuterede han i Danmark, og allerede i 1994 kom han med på
sin første Forårsudstilling på Charlottenborg.
Herefter er det gået slag i slag for den produktive kunstner. Han har deltaget i
et utal af udstillinger på museer og gallerier både herhjemme og i internationale sammenhænge. Han har modtaget mange priser I Denmark og I udlandet, ligesom han er repræsenteret i museumssamlinger - ligeledes over den ganske verden.

Repræsenteret

Kastrupgårdsamling, Kastrup, Denmark · The Museum of Art, Kochi, Japan · National Taiwan Museum of Fine Arts, Taiwan · Tama Art University Museum, Tokyo, Japan · Centre of International Graphic Works, Gamle Fredrikstad, Norvey · City Museum of Cremona, Italy · The art society town of Frechen, Germany · Municipal Museum of Art, Gyor, Hungary · The Roopankar Museum of Modern Art, India · Graphic and Poster Art Collection, M.P. Victoria, Australia · Contemporary Art Museum, Chamalieres, France

 

”En af de vigtigste dele af min kunstneriske søgning er at udforske og eksperimentere med `Gamle Mestres` kunstværker. - At skabe parafraser.
Det studie og den dialog med kunsten fra fortiden fascinerer mig meget og har givet mig muligheder for at kunne lave "tolkninger" af en andens mesterværk.
Hver af de kunstværker repræsenterer deres egen problematik, - fortæller om det samfund, de har levet i, og den rolle de har spillet i dette samfund.
Fortæller om meninger med livet, og de vigtige holdepunkter.
Karakteristisk for mine parafraser er, at ud over genkendelig komposition findes der også i maleriet nye symboler, attributter og små fortællinger, som lever i spænding og går på tværs af det enkelte billedes udsagn.
Den dialog har givet mig anledning at visualisere på ny og komme med aktuelle kommentarer til omverden.
Det er vigtigt for mig at betragteren møder en dialog med værket, får sat tanker i gang og gerne får rokket ved en etableret forståelse.”

Se hans hjemmeside her

Kontakt

Fyrvej 40 - 9990 Skagen
Tlf. +45 29 78 49 81
Mail: kirstenlind@os.dk

Sociale medier

Design & udvikling: Norsite
instagramfacebook-official