3xHELLEDIE - ‘Koncert i en udstilling’ Lørdag d. 4. sep. Kl. 14:00

På Grenen Kunstmuseum i Skagen er der igen i år koncert med Helledie-Boulekbache Duo, klaver/violin ensemble, som spiller musik af pianist og komponist Hanne Helledie

 - denne gang 4. september 2021 kl. 14:00. Entré kr 125.

Ideen med ‘Koncert i en Udstiling’ er at knytte bånd mellem to af kunstens udtryksmidler, maleriet og musikken, og samtidig forstærke de bånd, som er mellem kunstnere - og i dette tilfælde også kunstnere i samme slægt.

På Grenen Kunstmuseum er der en flot permanent udstilling af Skagenkunstner, Niels Helledie. Han har nu lagt arbejdsredskaberne ned efter et langt kunstnerliv. Han er krucifiksets mester, og det centrale er Kristi skelet, dødens benrad, som er blevet til det træ, som sætter blomster og blade. Som forfatter Erik A. Nielsen skriver i “Livets Træ - en bog om Niels Helledie”: “Sådan overvinder Kristus Påskemorgen det kors, der er tømret af hænder, for at få det træ, der ikke er gjort af hænder, til at blomstre. Livstræet.”

KIrsten Lind fra Galleri Grenen har inviteret billedkunstner Lene Helledie, Struer, til at udstille sammen med farbroderen Niels Helledie.

Lene Helledie er en maler, som er lidenskabeligt optaget af livets foranderlighed - hun udtrykker sig gennem maleri, tegning og collage - livet set gennem et filter af farver og penselstrøg.

HELLEDIE-BOULEKBACHE DUO

Ved koncerten på Grenen leger musikerne også med farver og toner - en fyrig tango afløses af en melankolsk ballade, et fjeld i Grønland toner frem af tågen og tager form i toner og buestrøg.

Helledie-Boulekache Duo er et ensemble af to dybt nysgerrige og internationale musikere, featuring den anerkendte violinist Eva Boulekbache Varsarhelyi. De tager publikum med på en rejse i deres univers af “jazz-inspireret verdensmusik” - komponeret eller arrangeret af Hanne Helledie, udsprunget af en collage af jazz og klassisk musik, krydret med elementer af latinamerikansk og mellemøstlig musik.

Velkommen til udstilling og koncert!

Kontakt

Fyrvej 40 - 9990 Skagen
Tlf. +45 29 78 49 81
Mail: kirstenlind@os.dk

Sociale medier

Design & udvikling: Norsite
instagramfacebook-official