HELLEDIE - Familiesammenføring & fællesophængning

Familiesammenføring & fællesophængning
på Galleri Grenen / Grenen Kunstmuseum

Udstilling indtil 11/10/20

Grenen Kunstmuseum, Skagen, har en stor og fin samling af værker af Skagenkunstneren Niels Helledie. Nu har Kirsten Lind fra Galleriet inviteret billedkunstner Lene Helledie, Struer, til at udstille sammen med farbroderen, Niels Helledie.

Niels Helledie er en lidenskabelig kunstner. Korsvejene mellem det menneskelige og det guddommelige, lidelse og jubel, har været det sanselige fokus for hans kunst i et langt kunstnerliv. Niels Helledie har arbejdet med sin kunst i mere end 50 år, det er blevet til mange udstillinger, udsmykninger, og også bogværker - der hænger skulpturer og relieffer i kirker over det ganske land. Den sidste bog “Til de fattige” blev udgivet i forbindelse med Niels Helledies 40 års jubilæumsudstilling på Vendsyssel Kunstmuseum i 2009, “Niels Helledie - med et glimt i øjet”.
“Kristendommen og kunsten skal opleves, erfares. Et kunstværk skal ikke forklares, for så forsvinder den umiddelbare oplevelse” (N. Helledie)

Maleren Lene Helledie fokuserer i sine værker på vekslen mellem liv og død, orden og kaos og mellem opstandelse og nedbrydning. “Hun kredser, måske uden at tænke over det, om forgængelighed.” (Kunstavisen)
Lene Helledie udtrykker sig gennem maleri, tegning og collage. “Historien om det hele, baggrundshistorien, familien, sorgerne og glæderne, alt muligt formidles i farverne, i den måde hovedet bøjes, eller armen rækkes frem. Det der fanger os, er hendes spejling af menneskets livsvilkår, som binder og befrier os.”
Niels Helledie er for Lene Helledie forbindelsen til slægtsfællesskab og samtidig det at udtrykke sig kunstnerisk. I forbindelse med en tidligere fællesudstilling (“3 x Helledie”), lød overskriften på anmeldelse i Kunstavisen:
“Genernes betydning for kunstnerisk talent cementeres hermed”. 

Besøg også Lene Helledies hjemmeside her Niels helledie

Den 26. september kl. 15 inviterer kunstnerne og Galleriet til koncert i Skagen.
Her præsenteres endnu en Helledie kunstner: Hanne Helledie, komponist og pianist.
Den anerkendte violinist Eva Boulekbache Vasarhelyi er solist.
Hanne Helledie har modtaget mange rosende anmeldelser, bl.a. fra den landsdækkende amerikanske avis Los Angeles Times:

“Hanne Helledies komposition for symfoniorkester var aftenens mest dragende og spændende opførelse….” 
Hanne Helledie krediterer sin morbroder Niels Helledie med at være det menneske og den kunstner, som først inspirerede hende til at tage skridtet til et liv som kunstner. Venskabet med og inspirationen fra kusine Lene Helledie gav ideen til denne “Koncert i en Udstilling”. Helledie Boulekbache Duo tager publikum med på en rejse i deres univers af “jazz-inspireret verdensmusik”, en collage af jazz og klassisk musik, krydret med elementer af Mellemøstlig og Latinamerikansk musik. Musik, der udfordrer - og fylder sjælen op!

Vel mødt d. 26. september 2020 kl 15!

Kontakt

Fyrvej 40 - 9990 Skagen
Tlf. +45 9844 2288
Mail: kirstenlind@os.dk

Sociale medier

instagramfacebook-official